Prvé interview


 Ako prvá si to vyskúšala Martinka a musíme uznať, že to zvládla na výbornú. Stala sa z nej skutočná reportérka. Ani na chvíľku nezaváhala a starkej kládla otázku za otázkou.  Rozhovor sa uskutočnil u starkej doma , lebo nemohla prísť medzi nás do školy. Touto cestou jej veľmi pekne ďakujeme za rozhovor a pomoc pri realizácii projektu.

Druhé interview


 Po Martinke sa zhostila svojej reportérskej úlohy Danka.  Aj ona sa stala výbornou reportérkou a nemala vôbec trému. Svojou veselou náladou rozveselila aj starkú a vďaka ich rozhovoru sme sa dozvedeli zas niečo nové zo života našich starých rodičov. Starkej zo srdca za tento rozhovor a pomoc pri projekte ďakujeme.

Tretie interview

Z prvého tímu Záhadníkov robil posledné  interview  Gabko. Opäť sa odohrávalo v domácom prostredí. Z Gabka sa stal naozaj výborný reportér a vďaka jeho interview sme sa dozvedeli zas niečo nové , zaujímavé a pre nás aj poučné. Touto cestou ďakujeme aj Gabkovej starkej za rozhovor a pomoc pri realizácii projektu.
Hoci to nebolo jednoduché prvý tím zvládol svoju prácu na výbornú.K svojej práci pristúpili veľmi zodpovedne.

Interview s Jakubkovou babkou.


 Tím Kamarátov sa rozhodol , že prvé interview spravia s Jakubkovou babkou . Babku pozvali do školy . Bol to prvý rozhovor u nás v Rozprávkove. Sárka sa stala reportérkou, Timko zvukárom, Jakubko fotil a Timejka kamerovala. Všetci sme pozorne počúvali  a po nahrávaní sme zahrnuli Jakubkovu babku množstvom otázok. Bol to opäť jeden z pekných a poučných dní.

Interview Sárka s babkou


Pozvanie druhého tímu neodmietla ani Sárkina babka. Tím mal výborne rozdelené úlohy a šlo im to naozaj výborne. Všetci sme pozorne počúvali a nevedeli sme sa dočkať kedy sa vypne kamera a budeme môcť položiť otázku aj my.Už teraz sa tešíme na ďalšiu návštevu.

Veľké prekvapenie


 Druhý tím si pozval aj starých rodičov Timka. Jeho pozvanie prijal dedko aj babka. Veľmi nás to potešilo, lebo to bolo pre nás zas niečo nové.

Aj Líštičky sa pustili do usilovnej práce.


 Takto sa volá náš tretí tím. Zodpovedne si podelili úlohy a hurá na interview.
Dorotka pozvala svoju starkú a dievčatá sa s radosťou pustili do práce.Po rozhovore deti čakalo sladké prekvapenie na ktorom si pochutnali všetky brušká.

Interview Nelka

Aj Nelka pozvala svoju babku, ktorá prišla medzi nás a pútavo nám zodpovedala na všetky otázky.  Po rozhovore deti opäť čakalo milé a sladké prekvapenie. Za rozhovor aj výbornú maškrtu veľmi pekne ďakujeme.

Sladké prekvapenie


 Veľké ďakujem posielame babke Janke.

Karolínka a jej babka


 Tretie interview z tímu Líštičiek
V tento deň sme nepoužili kameru ani sme nenahrávali zvuk, no dozvedeli sme sa veľa nových a zaujímavých informácií.
A veľké poďakovanie patrí aj za sladkú maškrtu. Starké nás rozmaznávajú a vypekajú nám samé dobrôtky.



Interview Eliška

Líštičky v utorok robili svoje posledné interview .
Aj Eliške sa podarilo pozvať svoju babku medzi nás a my sme sa vďaka nej dozvedeli zas niečo nové.
Aj tretí tím sa postavil k svojej práci veľmi zodpovedne a zvládol to na výbornú.

Interview Maťko

Do práce sa usilovne pustil aj štvrtý tím . Svoj tím si nazvali Buldoci.
Aj tu si zodpovedne podelili svoje úlohy: Rastík sa stal reportér, Lucasko nahrávač zvuku, Janko  fotograf , Miloško kameraman a Maťko grafický dizajner.
Prvé interview spravili s Maťkovou babkou.

Opäť prekvapenie.


 Rastík pozval svojich starých rodičov a nás veľmi potešilo, že prišiel aj starký aj starká. Rozprávali veľmi pútavo a my sme sa vďaka nim  dozvedeli zas niečo nové.

Interview Janko

Pozvanie štvrtého tímu prijala aj Jankova stará mama.  Tím mal výborne rozdelené úlohy a šlo im to naozaj výborne. Všetci sme pozorne počúvali a nevedeli sme sa dočkať kedy sa vypne kamera a budeme môcť položiť otázku aj my. Už teraz sa tešíme na ďalšiu návštevu.

Interview s Miloškovou babkou


Posledné interview z tímu Buldokov bolo s Miloškovou babkou, ktorá k nám prišla až zo Zuberca. Porozprávala nám o svojom detstve a my sme sa dozvedeli zas niečo nové. Porovnali sme si ako vyzerala škola v Trstenej a ako v Zuberci a dozvedeli sme sa aj o krásnych vyšívaných krojoch.


Videohovor  

Tím Líšok sa rozhodol spraviť aj interview cez videohovor. Toto interview robila Alexandra so svojou babkou a dedkom zo Stropkova. Mohli sme teda zas porovnávať a obohatili sme tak naše vedomosti o niečo nové.


Posledné interview

Posledné interview robili chlapci z tímu Výborníci. Na rozhovor si pozvali Dávidkovu babku, ktorá nám porozprávala o svojom detstve a priniesla nám ukázať aj fotografie školy do ktorej chodila. Porozprávala nám s čím sa hrávala a naučila nás skladať troj-loďku , ktorú si púšťali v potoku. Veľmi sa nám to páčilo a tak sme sa hneď pustili do skladania. Aj Výborníci sa zodpovedne pustili do svojej práce a zvládli ju na výbornú.